Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Europei și APCE condamnă atacul din Turcia

Consiliul-Europei

Consiliul Europei si Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei au condamnat la unison atentatul comis duminica dupa-amiaza în Turcia, prezentând în acelasi timp condoleante familiilor victimelor, conform textelor a doua comunicate separate ale celor doua institutii paneuropene.

'Astfel de atacuri teroriste nemiloase reprezinta atacuri împotriva valorilor noastre europene si ne vizeaza pe noi toti', a reactionat secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, exprimând condoleante tuturor persoanelor care au suferit pierderea celor dragi într-un atac cu masina-capcana, soldat cu cel putin 37 de morti si 125 de raniti, conform celui mai recent bilant.

Si Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) a condamnat cu fermitate atacul. 'Aceste noi violente împotriva unor oameni nevinovati nu pot fi prin nimic justificate', a declarat presedintele APCE, Pedro Agramunt, într-un comunicat al forului paneuropean.

'Una dintre prioritatile mandatului meu în calitate de presedinte al Adunarii este de a sprijini statele membre în eforturile lor de combatere a terorismului, în conformitate cu rolul Consiliului Europei', a mai mentionat acesta. 'Valorile si principiile noastre comune - drepturile omului, democratia si statul de drept - ramân cea mai buna aparare a noastra împotriva acestui flagel', a conchis Agramunt.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.