Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Europei intervine după masacrul din Kramatorsk, unde au murit 50 de oameni: 'Cei vinovați trebuie trași la răspundere'

Reddit
kramatorsk

Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatovic, a susţinut sâmbătă că cei responsabili pentru încălcări grave ale drepturilor omului, precum atacul asupra gării din oraşul ucrainean Kramatorsk, trebuie să fie traşi la răspundere, transmite agenţia de presă HINA, informează Agerpres.

Potrivit autorităţilor ucrainene, cel puţin 50 de persoane, printre care copii, au fost ucise vineri în timp ce aşteptau în gara din Kramatorsk pentru a fi evacuate către zone mai sigure din Ucraina.

''Astfel de atacuri pot, de asemenea, să constituie crime de război conform dreptului umanitar internaţional'', a subliniat Mijatovic.

Oraşul Kramatorsk se află în partea din Donbas controlată de Ucraina. Restul Donbasului se află din 2014 sub controlul separatiştilor pro-ruşi, iar Moscova a făcut din cucerirea întregii regiuni obiectivul său prioritar după ce şi-a retras trupele din zona Kiev şi din nordul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.