Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Europei: Victimele terorismului nu trebuie uitate

consiliul europei

Miniştrii afacerilor externe din statele membre ale Consiliului Europei au adoptat vineri la Nicosia, în Cipru, noi linii directoare pentru a îmbunătăţi sprijinul, informarea şi compensaţiile acordate victimelor atacurilor teroriste în cele 47 de state membre al organizaţiei paneuropene, potrivit unui comunicat difuzat de CoE.

Asistenţa de urgenţă, ajutorul medical, psihologic, social şi material permanent, toate gratuite, şi de asemenea crearea unor puncte de informare pentru victime, accesul efectiv la lege şi justiţie şi compensaţii corespunzătoare şi în timp util se numără printre măsurile prevăzute de aceste linii directoare stabilite în urma consultării cu victime şi asociaţii pentru apărarea drepturilor acestora.

Consiliul Europei reafirmă necesitatea ca guvernele să aibă un cadru legal şi administrativ corespunzător pentru a permite victimelor să beneficieze de aceste măsuri, fără discriminare şi indiferent dacă autorul atacului terorist a fost identificat, arestat sau este urmărit. 'Ameninţarea cu atacuri teroriste în Europa rămâne acută, dar victimele nu obţin întotdeauna grija şi atenţia de care au nevoie. Statul trebuie să se adreseze victimelor atacurilor teroriste, nu invers. Guvernele trebuie să facă mai mult pentru a se asigura că victimele terorismului nu sunt uitate şi pentru a le ajuta să beneficieze de asistenţă şi compensaţii', a declarat secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, conform Agerpres.

Liniile directoare subliniază de asemenea importanţa protejării vieţii private şi de familie a victimelor, a asigurării recunoaşterii acestora şi a comemorării lor de către societate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.