Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Județean Covasna propune introducerea unei taxe turistice în toate localitățile din județ

taxe

Consiliul Județean (CJ) Covasna va propune autorităților locale să introducă o taxă turistică, după modelul taxei de stațiune, urmând ca banii adunați să fie folosiți pentru acțiuni de promovare turistică a zonei.

"Vom demara o campanie pentru introducerea acestei taxe, care la nivelul județului Covasna există doar în stațiunea Covasna. În Covasna se plătește o taxă de stațiune de un leu pe înnoptare, în celelalte localități nu există o astfel de taxă, ceea ce nu mi se pare un lucru normal. Oriunde mergi în România sau în străinătate, totdeauna, în afară de serviciul de cazare, taxa de stațiune sau taxa turistică, taxa locală, s-a cerut. Ideea este că acești bani vin de la turiști (...) și merg la unitățile administrativ-teritoriale care pot să îi investească în promovarea turistică (...) Noi nu avem nicio atribuție, consiliile locale decid dacă introduc sau nu taxa, dar noi o să facem lobby pentru introducerea ei în perioada următoare, pentru că, chiar dacă la nivelul unei comune este o sumă mică, se poate achita, spre exemplu, participarea la un târg de turism (...) Ideea este să facem un buget mai mare pentru a putea avea o promovare și mai bună a județului", a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, vicepreședintele CJ Covasna, Robert Gruman.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Covasna, Edler Andras, a menționat că, anul trecut, în județ au fost înregistrate oficial un număr de peste 520.000 de înnoptări în unitățile de cazare turistică, iar dacă pentru fiecare noapte s-ar fi perceput un leu, atunci s-ar fi adunat o sumă consistentă, care ar fi putut fi folosită, spre exemplu, pentru finanțarea Asociației pentru Dezvoltarea Turismului din cadrul CJ Covasna, conform Agerpres. "Acești bani ar veni de la turiști și i-am putea utiliza pentru o mai bună promovare a județului Covasna ca destinație turistică (...) În noul Cod Fiscal a devenit opțională această taxă și, spre exemplu, Consiliul Șocal Sfântu Gheorghe a decis că nu mai avem nevoie de această taxă (...) Poate că, într-adevăr, într-o comună se adună o sumă mica, dar poate că tot se vor putea tipări 20 de broșuri din banii aia", a spus Edler Andras.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.