Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Judeţean a preluat Spitalul 'Anton Cincu' din Tecuci

Spitalul Sfântul Sava
Spitalul Sfantul Sava

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea, şi primarul municipiului Tecuci, Lucian Costin, au semnat protocolul prin care Spitalul ''Anton Cincu'' din Tecuci a trecut în mod oficial în proprietatea şi administrarea CJ Galaţi, informează, marţi, Biroul de presă al instituţiei, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, secţiile Spitalului Municipal din Tecuci funcţionează în mai multe clădiri de pe trei amplasamente din oraş. Unitatea este formată din cinci secţii şi şapte compartimente medicale, are bloc operator şi de naşteri, secţie de terapie intensivă, laborator de analize şi explorări funcţionale, unitate de primiri urgenţe şi spaţii pentru investigaţii radiologice.

Spitalul din Tecuci dispune de 265 de paturi, are 445 de angajaţi, iar în 2021 s-au realizat 6.222 de internări.

"Protocolul se referă de fapt la salvarea acestui important spital din centrul judeţului Galaţi, care deserveşte din punct de vedere medical peste 100.000 de oameni din Tecuci şi din localităţile limitrofe. Este o unitate medicală cu multe clădiri vechi, unele cu peste 100 de ani de funcţionare, în care nu s-au făcut intervenţii majore pentru reabilitarea lor, astfel că, astăzi, o parte din ele sunt într-o avansată stare de degradare. Mai mult, aparatura medicală este uzată, veche şi insuficientă. Acest spital are mare nevoie de ample lucrări de consolidare, reabilitare şi dotare cu mobilier şi echipamente medicale", a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Acesta a precizat că încă de anul trecut se lucrează la şase proiecte pentru a moderniza clădirile spitalului, dintre care patru prin Programul Operaţional Regional şi două prin Programul Operaţional de Sănătate.

De asemenea, la finalul anului trecut, s-a reuşit obţinerea a peste 11 milioane de lei, fonduri europene, care vor fi investite pentru achiziţionarea de aparatură medicală, inclusiv a unui computer tomograf performant.

"Aceste proiecte cu fonduri europene se referă la modernizarea atât a pavilioanelor de la sediul central, cât şi la clădirile în care funcţionează Pediatria şi Ambulatoriul de Specialitate, în cadrul unor investiţii estimate la cel puţin 30 de milioane de euro. Practic, vom consolida clădirile, vom schimba acoperişul şi toată tâmplăria veche, vom reabilita instalaţiile de încălzire şi distribuţie a apei, vom monta sisteme moderne de ventilaţie, vom schimba vechile instalaţii electrice şi vom interveni acolo unde acest lucru se impune, inclusiv la faţade. Mai mult, în funcţie de expertizele şi analizele tehnice, vom demola şi vom construi clădiri noi", a mai afirmat preşedintele CJ Galaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.