Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Judeţean Constanţa investește 23 de milioane de euro pentru modernizarea unui drum de 40 de KM

CJ Valcea
asfaltare

Consiliul Judeţean Constanţa a semnat, luni, contractul de lucrări cu un consorţiu de constructori pentru reabilitarea drumului judeţean DJ 223, în cadrul proiectului urmând să fie realizate piste de bicicletă pe o lungime de peste 2,6 kilometri, trotuare şi vor fi modernizate nouă staţii de autobuz. Investiţiile vor fi realizate pe o lungime de aproape 40 de kilometri, iar valoarea proiectului este de 23 de milioane de euro, potrivit news.ro.

Consiliul Judeţean Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că luni a fost semnat contractul de lucrări cu un consorţiu de constructori, în vederea reabilitării şi modernizării drumului judeţean DJ223, tronsonul Cernavodă – Rasova- Aliman – Ion Corvin.

“Contractul are o valoare totală de 23 milioane euro, iar lucrările care urmează a fi realizate constau în reabilitarea şi refacerea infrastructurii şi suprastructurii rutiere, a canalelor de colectare şi evacuare a apelor pluviale, poduri şi podeţe, precum şi lucrări de consolidare şi sprijinire a malurilor, dar şi lucrări de sporire a siguranţei circulaţiei. Aceste investiţii vor fi realizate pe o lungime totală de 38,777 kilometri”, se arată în comunicat.

Citește și: FSLI intră în plin SCANDAL privind cursurile online: Iohannis e SOMAT să publice legea prin care profesorii primesc sprijin

Sursa citată spune că în cadrul proiectului vor fi construiţi peste 2,6 kilometri de piste de biciclete, precum şi trotuare în suprafaţă de peste 6.100 de metri pătraţi, în intravilanul tuturor localităţilor pe care le parcurge DJ223 şi vor fi modernizate şi reabilitate 9 staţii de autobuz.

Obiectivul de investiţii este finanţat din fonduri europene, Programul Operaţional Regional 2014 – 2020. Axa Prioritară 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională. Prioritatea de investiţii 6.1 – Creşterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale si urbane situate în proximitatea reţelei TEN-T prin modernizarea drumurilor judeţene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.