Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Judeţean Dolj a derulat 30 de proiecte în valoare de 307 milioane euro, din surse nerambursabile

wallpaperflare.com
euro bancnota

Consiliul Judeţean Dolj a derulat, în ultimii doi ani, 30 de proiecte în valoare de 307 milioane euro, din surse nerambursabile - fonduri europene sau guvernamentale, suma fiind de peste 16 ori mai mare decât sursele anuale proprii pentru investiţii ale Consiliului Judeţean Dolj, raportat la media calculată pentru perioada 2020-2022.

Potrivit preşedintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, care a prezentat, marţi, raportul de activitate pentru primii doi ani de mandat, tot în această perioadă au fost depuse pentru finanţare din surse nerambursabile proiecte în valoare de 190 milioane euro, potrivit Agerpres.

"Se împlinesc 2 ani de la preluarea acestei funcţii, iar în această perioadă am încheiat proiecte majore pentru judeţul Dolj, în aproape toate domeniile şi, în acelaşi timp, am depus altele pentru care am obţinut finanţare nerambursabilă. Ca investiţii finalizate în infrastructura de drumuri, am încheiat şi recepţionat lucrările de modernizare a două artere rutiere importante: drumul comunal 120 Ţiu - Gogoşu (lucrare finanţată din bugetul propriu al instituţiei) şi tronsonul Gogoşu - Ştefănel al drumului judeţean 606C (investiţie finanţată prin PNDL II). Ambele artere rutiere fac parte din circuitul de vizitare a culelor din localităţile Brabova şi Cernăteşti", a spus Cosmin Vasile.

Preşedintele CJ Dolj a precizat că cele mai ample proiecte de infrastructură rutieră ale CJ Dolj, finanţate prin POR, au înregistrat progrese semnificative: DJ 552 Craiova - Cetate, unde stadiul modernizării a atins 93% pe primul tronson şi 97% pe cel de al doilea, care urmează să fie finalizat în octombrie 2022.

"La DJ 561A Giurgiţa - Băileşti - Pleniţa - limita jud. Mehedinţi, lucrările sunt concentrate pe trotuarele şi punctele de acces la proprietăţi în Afumaţi şi Urzicuţa, la terasamente şi poduri în extravilan (tronsonul 1), respectiv la terasamente şi structura drumului în extravilanul localităţilor Moţăţei, Unirea şi Pleniţa (tronsonul 2). De asemenea, lucrările de modernizare a arterei rutiere care asigură legătura între Cârcea şi zona Aeroportului Craiova (parte a DJ 652A) urmează să se încheie până la finalul anului", a mai afirmat Cosmin Vasile.

Acesta a mai spus că a fost obţinută finanţare europeană pentru un proiect de 97 de milioane de euro destinat modernizării şi extinderii Aeroportului Internaţional Craiova, incluzând construirea unui nou terminal, şi a fost atribuit contractul de proiectare şi executare a lucrărilor. "A fost elaborat şi depus pentru finanţare din fonduri europene un proiect de 12 milioane de euro pentru dotarea Aeroportului cu 14 echipamente moderne (autospeciale pentru stingerea incendiilor, degivroare, utilaje de întreţinere şi curăţare a pistei). S-au realizat lucrări şi s-au achiziţionat echipamente pentru securizarea Aeroportului, în cadrul unui demers cu finanţare europeană de aproape 16 milioane de euro", a subliniat preşedintele CJ Dolj.

În domeniul sănătăţii, CJ Dolj a finalizat procesul de modernizare şi extindere a spaţiilor destinate Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi a alocat în noua clădire a unor spaţii pentru Unitatea Funcţională de Arşi, dotată cu propriul bloc operator, unitate care a devenit funcţională în aprilie 2022.

Preşedintele CJ Dolj a mai spus că investiţii importante au fost făcute şi în domeniile mediu, educaţie, sport, cultură, turism, un exemplu în acest sens fiind şi recenta inaugurare a Centrului Cultural "Brâncuşi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.