Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Judeţean Timiş a alocat noi fonduri spitalelor, în contextul pandemiei de coronavirus

Europa FM
doctor medic spital

O nouă alocare financiară pentru spitalele din Timiş, în valoare de 3.350.000 de lei, a fost aprobată în şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) Timiş de miercuri, fiind destinată achiziţionării în regim de urgenţă, montării şi punerii în funcţiune a unui computer tomograf la Spitalul Judeţean Timişoara.

"Finanţarea aprobată astăzi pentru unitatea sanitară judeţeană nu este singulară, în luna martie fiind alocată suma de 4.500.000 de lei pentru achiziţionarea a 10 paturi de terapie intensivă şi a 75 de ventilatoare, necesare în tratarea cazurilor grave de COVID-19", a declarat preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu confirmă sursele Bugetul.ro: Atât PSD, cât și PNL au fost avertizate de propunerea privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc

În contextul generat de noul coronavirus, aleşii judeţeni au mai aprobat miercuri alte trei alocări, pentru Spitalul Militar din Timişoara, Spitalul Municipal din Lugoj şi pentru achiziţionarea de servicii hoteliere dedicate personalului medical şi auxiliar aflat în prima linie.

Astfel, au fost aprobate alocări de 200.000 lei pentru operaţionalizarea spitalului militar de campanie instalat în Timişoara, 150.000 de lei pentru cumpărarea de kituri de testare de către unitatea sanitară lugojeană şi 120.000 pentru cazarea personalului de la Spitalul Judeţean Timişoara. Banii provin din fondul de rezervă la dispoziţia CJ Timiş pe anul 2020.

Citește și: Mare atenție! Măștile ar putea fi o sursă de infectare cu coronavirus

"Răspundem pozitiv solicitărilor venite dinspre spitale. Cele mai mari achiziţii făcute acum vor fi de mare folos şi după ce vom câştiga lupta cu epidemia. Gândim în perspectivă. Sunt echipamente medicale importante, necesare pacienţilor aflaţi în stare critică din cauza diverselor boli, nu doar a noului coronavirus", a adăugat Călin Dobra.

De la primele semne ale epidemiei în judeţ până în prezent, CJ Timiş a alocat sume importante pentru limitarea acesteia şi protejarea medicilor şi a timişenilor, banii provenind din ajustarea unor cheltuieli şi din cadrul finanţărilor prevăzute pe Agenda culturală şi cea sportivă, în contextul în care multe dintre acţiunile publice programate nu vor mai avea loc, cel puţin în prima jumătate a acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.