Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Legislativ nu trebuie să fie o destinaţie pentru oameni care au o istorie în justiţie nefastă (Cătălin Drulă)

Liderul grupului USR din Camera Deputaţilor, Cătălin Drulă, a pledat pentru un "proces aşezat" de numire la şefia Consiliului Legislativ care să se deruleze în Parlamentul care urmează să fie ales şi a subliniat că această instituţie "nu trebuie să fie o destinaţie pentru oameni care au o istorie în justiţie nefastă".

"Ca şi în cazul celor de la ANCOM şi a celorlalte numiri făcute în Parlament pe repede înainte, netransparent, care e graba? De ce nu facem un proces aşezat în care să căutăm cei mai buni profesionişti pentru aceste funcţii? Consiliul Legislativ nu trebuie să fie o destinaţie pentru oameni care au o istorie în justiţie nefastă şi am făcut un apel ca toate aceste numiri să rămână pentru următorul Parlament, care, cu legitimitatea primită de la cetăţeni, ca urmare a alegerilor parlamentare din 6 decembrie, le poate face pe toate. Nimic nu crapă până atunci. Noi ne-am opus la acest calendar accelerat şi credem că mai mult timp înseamnă oportunitatea de a găsi oamenii cei mai potriviţi pentru aceste funcţii", a afirmat, marţi, Drulă, în plenul reunit al Parlamentului în care se votează numirea preşedintelui Consiliului Legislativ.

Citește și: Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Plenul Parlamentului s-a reunit, marţi, pentru numirile în funcţiile de preşedinte al Consiliului Legislativ şi de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul instituţiei.

Deputatul PSD Florin Iordache, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Augustin Zegrean şi secretarul general al Consiliului Legislativ, Ionuţ Duli Mazâlu, şi-au depus candidaturile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.