Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Local Deva alocă SJU suma de 110.000 lei pentru aparatură medicală

Pinterest
coronavirus

Consiliul Local (CL) Deva a aprobat, marţi, alocarea unei sume în valoare de 110.000 lei către Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, fonduri cu ajutorul cărora unitatea medicală va achiziţiona aparatură medicală şi echipamente de uz medical pentru Secţia de Pneumologie.

Atribuirea fondurilor necesare acestei secţii s-a făcut la solicitarea medicilor specialişti din care SJU Deva, finanţarea fiind stabilită printr-o hotărâre adoptată într-o şedinţă extraordinară a CL Deva.

"Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva este cea mai importantă unitate medicală din judeţ. Spitalul deserveşte şi o mare parte dintre cetăţenii municipiului Deva. De exemplu, Secţia de Pneumologie asigură asistenţă medicală de specialitate în procent de 57% pentru pacienţii din municipiul Deva", a declarat primarul Florin Oancea.

Citește și: Scene fără precedent! Un polițist a fost tăiat cu cuțitul, după ce i-a cerut unei persoane să poarte mască de protecție

În ultimii doi ani, Primăria Deva a sprijinit financiar mai multe secţii ale SJU, prin care se se numără cele de cardiologie, interne, urologie, chirurgie, obstretică-ginecologie, ortopedie, oftalmologie şi ORL.

Potrivit datelor administraţiei locale, din anul 2018 şi până în prezent, Primăria Deva a alocat către SJU Deva fonduri în valoare totală de 3,42 milioane lei.

SJU Deva este în administrarea şi finanţarea Consiliului Judeţean Hunedoara pentru partea de investiţii şi lucrări de întreţinere. Primăria Deva a putut să aloce fonduri spitalului în baza unor protocoale de asociere cu unitatea medicală, documente aprobate de consilierii locali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.