DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Consiliul Local Sector 1 a adoptat un proiect privind finanțarea a cel puţin 715 de locuri în grădiniţe pe timpul verii

gradinita

Consiliul Local Sector 1 a adoptat în şedinţa de joi un proiect privind finanţarea a minim 715 de locuri la grădiniţe în iulie şi august, potrivit agerpres.ro.

Proiectul a fost adoptat cu 25 de voturi pentru.

"Se aprobă alocarea de la bugetul local al Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, prin unităţile de învăţământ preşcolar de stat, a sumei de 3.576,10 mii lei necesară implementării proiectului educaţional şi social Grădiniţa de Vacanţă - Pachet de servicii educaţionale şi sociale pentru preşcolari în perioada iulie-august 2021 pentru minim 715 preşcolari pe durata a 44 de zile lucrătoare, după cum urmează: 110 lei/zi/preşcolar, din care 15 lei/zi/preşcolar se vor aloca pentru hrană şi 95 lei/zi/preşcolar se vor aloca pentru activităţi educaţionale. Din cele minim 715 locuri se vor rezerva minim 25 de locuri pentru preşcolarii cu cerinţe educaţionale speciale. Pentru preşcolarii cu cerinţe educaţionale speciale costul total va fi de 215 lei/zi/preşcolar, din care 15 lei/zi/preşcolar se vor aloca pentru hrană şi 200 lei/zi/preşcolar pentru activităţi educaţionale", prevede hotărârea.

Unităţile de învăţământ preşcolar de pe raza Sectorului 1 vor solicita în scris aprobarea înscrierii unităţii în proiect, prin transmiterea numărului de locuri necesare.

Compartimentul de Strategii de Dezvoltare Durabilă, Programe, Proiecte va selecta grădiniţele care vor implementa proiectul în baza unei analize de nevoi, distribuind locurile într-un mod echitabil.

Având în vedere că proiectul privind grădiniţe de vacanţă poate fi implementat pentru un număr limitat de locuri, conducerile unităţilor de învăţământ preşcolar vor putea stabili criterii specifice, dacă este cazul, pentru înscrierea cu prioritate a preşcolarilor care provin din familii defavorizate sau a celor care provin din familii în care ambii părinţi au locuri de muncă şi este necesară prezenţa zilnică a acestora la serviciu.

Petre Marius, reprezentant al Primăriei Sectorului 1, a menţionat că sumele prevăzute pentru acest proiect erau incluse în rectificarea bugetară care a fost respinsă în şedinţa Consiliului Local de joi.

"Propunerea mea este să supunem votului şi după aceea, dacă este nevoie, putem face o rectificare bugetară şi în următoarea şedinţă, nu neapărat să facem acum. Haideţi să vedem dacă suntem de acord cu oportunitatea de a avea această grădiniţă de vară pentru copii", a spus consilierul local PNL Gheorghe Dinu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.