Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Local Sector 1 a aprobat programul de deszăpezire pentru iarna aceasta

Capital
deszapezire

Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în şedinţa de miercuri, programul de deszăpezire pentru iarna aceasta, care are drept componente principale combaterea poleiului, degajarea zăpezii de pe carosabil, transportarea acesteia şi salubrizarea.

Potrivit referatului de aprobare a hotărârii, deszăpezirea se face în funcţie de importanţa străzilor, prioritate având traseele mijloacelor de transport în comun, potrivit Agerpres.

Îndepărtarea manuală a zăpezii se face cu preponderenţă în zonele trecerilor de pietoni, a staţiilor mijloacelor de transport în comun, instituţiilor publice şi unităţilor de alimentaţie publică. Zăpada îndepărtată se va depozita în locaţiile stabilite de autoritatea publică locală.

Consilierul local al PNL Dan Podaru a atras atenţia că pentru modificări de preţuri este nevoie de un act adiţional încheiat cu Romprest şi că va sesiza Curtea de Conturi.

La rândul său, reprezentantul Primăriei Sectorului 1 a declarat că nu este necesar un act adiţional cu Romprest, pentru că nu se modifică niciun tarif.

"Tariful pentru ora de aşteptare o să trebuiască inclus în tariful de deszăpezire, numai că, până atunci, trebuie să aplicăm contractul aşa cum este el în forma actuală. ANRSC a dispus o asemenea măsură şi anume că tariful pentru ora de aşteptare trebuie eliminat şi inclus în tariful de deszăpezire. Până atunci programul anual de deszăpezire propus de Romprest este conform contractului de delegare, nu presupune nicio modificare a contractului, se referă doar la organizarea prestaţiilor privind deszăpezirea pe categorii de urgenţe", a adăugat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.