Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat postul Gold FM cu amendă de 5.000 de lei şi o somaţie publică

SONY DSC

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat, joi, postul Gold FM cu amendă de 5.000 de lei şi o somaţie publică, iar Lidas Prod SRL, Zimnicea, Teleorman a primit o amendă de 10.000 de lei.

Potrivit unui comunicat transmis joi AGERPRES, întrunit în şedinţă publică, CNA a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a sesizărilor primite şi a decis să sancţioneze postul Gold FM cu amendă de 5.000 de lei pentru încălcarea dispoziţiilor art. 40 alin. (4) şi ale art. 64 alin. (1) lit. a) şi b) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, la difuzarea emisiunii "Ce-i în Guşă şi-n căpuşă", ediţia din 7 decembrie 2021.

De asemenea, CNA a decis să aplice postului Gold FM o somaţie publică pentru ediţia din 18 decembrie 2021 a emisiunii "Scamatoriile Iosefinei", în cadrul căreia au fost încălcate prevederile art. 64 alin. (1) lit. a) şi b) din Codul audiovizualului, potrivit Agerpres.ro.

În aceeaşi şedinţă, în urma analizării rapoartelor întocmite de Direcţia Control, CNA a decis să aplice o amendă de 10.000 de lei societăţii Lidas Prod SRL/Zimnicea/Teleorman pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 74 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504 / 2002, conform cărora "retransmisia de servicii de programe de către distribuitorii de servicii se va face numai pe baza avizului eliberat de Consiliu".

Conform articolului 40 - (4) moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acestea.

De asemenea, la articolul 64 - (1) se prevede că, în virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.