Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Naţional al Rectorilor, al cărui șef a fost actualul ministru al Educației, susţine protestul studențiior cu privire la transportul feroviar gratuit

romaniacurata.ro
consiliul national al rectorilor

Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) susţine poziţia organizaţiilor studenţeşti, prin care se solicită Guvernului menţinerea facilităţilor acordate pentru transportul feroviar gratuit al studenţilor, anunță AGERPRES.

"Înţelegând dificultăţile legate de deficitul bugetului de stat pentru anul 2021, CNR recomandă însă Guvernului o analiză atentă a impactului negativ mai general pe care l-ar produce o limitare a dreptului studenţilor la transport feroviar gratuit, având încrederea că disponibilitatea de dialog a tuturor actorilor interesaţi va conduce la soluţionarea problemelor semnalate", se arată într-un comunicat de presă al CNR.

Potrivit CNR, for condus până de curând de actualul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, dreptul studenţilor de a beneficia de transport feroviar gratuit are consecinţe "pozitive, sociale şi academice foarte importante" printre care "întărirea colaborărilor academice între centrele universitare din ţară" şi "reducerea inechităţilor sociale", permiţând şi studenţilor din medii defavorizate o mai mare mobilitate socială şi de studiu.

Citește și: Ion Cristoiu: ‘Neînțelegerile dintre PNL și USR PLUS sunt evidente până și unui somnolent. Klaus Iohannis și Florin Cîțu susțin pe toate drumurile că în Coaliția de guvernare nu se manifestă disensiuni’ .

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a criticat luni poziţia premierului Florin Cîţu de a discuta limitarea transportului gratuit al studenţilor şi a solicitat Guvernului încetarea "imediată a acestor demersuri".

De asemenea, Uniunea Naţională a Studenţilor din România şi-a exprimat luni "îngrijorarea" cu privire la "limitarea" gratuităţii biletelor la călătoriile feroviare pentru studenţi şi a afirmat că "nu se pot face economii" de pe urma acestora.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.