Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Naţional al Rectorilor intervine în scandalul în care este implicat Sorin Cîmpeanu: 'E inacceptabil să fie aruncate în derizoriu cariere universitare'

Facebook
Sorin Cîmpeanu

După ce Sorin Cîmpeanu a fost acuzat că și-ar fi însușit capitole semnate anterior de alți autori într-un curs destinat studenților, Consiliul Naţional al Rectorilor din România intervine și face precizări.

CNR atrage atenția că ”este inacceptabil să fie aruncate în derizoriu cariere universitare şi întregi comunităţi academice din România, astfel de acţiuni putând fi iniţiate în scopuri total străine învăţământului, eticii şi moralei”.

”Consiliul Naţional al Rectorilor din România susţine valorile fundamentale ale eticii academice, dar consideră că este regretabil că această componentă de bază a vieţii universitare migrează în zone de interpretare subiective, altele decât cele îndrituite de lege să o facă.

Etica este substanţa organică modernă a echităţii, a echilibrului, a asigurării unei educaţii de calitate, fiind vital pentru universităţile româneşti să îşi asume din toate punctele de vedere importanţa acesteia.

Totodată, considerăm că este inacceptabil să fie aruncate în derizoriu cariere universitare şi întregi comunităţi academice din România, astfel de acţiuni putând fi iniţiate în scopuri total străine învăţământului, eticii şi moralei.

În acest context, nu credem că este oportun ca procesul de „judecată" a încălcării eticii universitare să fie făcut pe reţele de socializare sau în presă.

Ne delimităm categoric de orice formă de verdict de încălcare a eticii dat de oricine altcineva decât de forurile academice şi într-un cadru instituţional adecvat şi ne delimităm categoric de orice analiză efectuată fără respectarea unor principii fundamentale.”, precizează preşedintele interimar al CNR, prof. univ. dr. Diana Moş.

Anterior, așa cum STIRIPESURSE.RO a prezentat, Ioan Pleșa, unul dintre autorii inițiali ai cursului la care a contribuit și ministrul Educației, a decis să reacționeze și să demonteze acuzele ce i se aduc fostului său student.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.