Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Europei critică Ungaria

Consiliul-Europei

Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Nils Muiznieks, a criticat joi autoritațile ungare pentru anuntul ca vor ridica un zid de-a lungul graniței cu Serbia, pentru a impiedica intrarea refugiaților.

"Planul maghiar este o idee rea. Accentul trebuie pus pe faptul ca trebuie sa se permita accesul imigranților la azil, și nu sa fie impiedicati" a scris comisarul pe contul sau de Twitter.

Reamintim ca ministrul ungar de interne, Péter Szijjártó, a anunțat miercuri ca Ungaria va ridica un perete de patru metri de-a lungul celor 175 de kilometri de frontiera cu Serbia pentru a opri valul ilegal de imigranti. El a afirmat ca autoritațile au decis sa faca acest lucru dupa ce in primele șase luni ale acestui au inregistrat ca peste granița au trecut 57.000 imigranți ilegali, sirieni, irakieni și afgani, din zonele afectate de razboi.

Planul pentru a se ridica acest zid a fost criticat miercuri și de reprezentantul regional al Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, Kitty McKinsey. "Dreptul de a solicita azil este unul dintre drepturile inalienabile ale omului și suntem ingrijorati de intenția de a ii impiedica pe oameni sa faca uz de acesta", a precizat McKinsey pentru agentia REUTERS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.