Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliului UE a ajuns la un acord de principiu pentru sancţionarea Rusiei după atacul asupra lui Navalnîi

consiliul europei

Miniştrii de Externe din statele Uniunii Europene au ajuns, luni, la un acord de principiu pentru lansarea procedurilor de sancţionare a Rusiei din cauza atacului care l-a vizat pe disidentul Aleksei Navalnîi, afirmă oficiali UE citaţi de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro, potrivit Mediafax.

Este vorba de un acord politic pentru lansarea procedurilor de impunere a unor sancţiuni pe baza propunerilor formulate de Franţa şi Germania.

Citește și: Codrin Ștefănescu, vești despre starea de sănătate a lui Liviu Dragnea: Starea lui de sănătate se deteriorează pe zi ce trece

"Ideea este ca procedura să funcţioneze rapid", a explicat un diplomat european.

Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a confirmat că Aleksei Navlnîi, liderul opoziţiei ruse, a fost atacat cu o substanţă neurotoxică de uz militar din gama Noviciok. În acest context, Franţa şi Germania au propus sancţionarea unor persoane şi a unei companii ruse. Ar fi vorba de extinderea unei liste de sancţiuni care include deja măsuri împotriva a opt persoane şi a unui centru de cercetări din Siria.

Rusia riscă sancţiuni punctuale din partea Uniunii Europene ca urmare a atacului care l-a vizat pe disidentul Aleksei Navalnîi, a avertizat săptămâna trecută Heiko Maas, ministrul de Externe al Germaniei, ţară care exercită Preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.