Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conspiraționiștii QAnon au început să deschidă ochii: 'Deci Q a fost o mare minciună în care am crezut ca prostul?'

telegraph.co.uk
Jake Angeli QAnon Shaman protest

Conspiraționiștii QAnon au rămas fără „obiect de activitate” miercuri, imediat după ce Joe Biden a depus jurământul și a devenit oficial președintele Statelor Unite ale Amercii. Conspiraționiștii s-au trezit fără scop în viață și, mai mult, unii dintre ei au început să se întrebe dacă nu cumva au crezut într-o minciună atâția ani, scrie Insider potrivit digi24.ro.

La o oră după ce Joe Biden a depus jurământul ca președinte al Statelor Unite, conspiraționiștii QAnon au început să simtă un puternic sentiment de inutilitate, lucru exprimat în discuțiile din grupurile lor de pe rețelele sociale.

„Acum ce mai așteptăm?”, a întrebat unul din ei pe rețeaua Telegram.

„Mai e cineva pe poziții?”, a spus altul.

„Deci Q a fost doar o mare minciună și o operațiune psyop pe care am urmat-o și în care am crezut ca prostul în ultimii 3 ani?”, s-a întrebat alt membru QAnon, potrivit Insider.

Miliardarul Jack Ma ar fi reapărut în public după aproximativ trei luni - Media de stat chineză menționează un eveniment online

În alt grup de discuții, tema era aceeași: „Băieți și fete, simt că-mi pierd mințile. Chiar se-nâmplă asta? Era parte a planului?”.

Miercuri a fost ultima șansă de salvare pentru QAnon, organizație de extremă-dreapta care crede într-o teorie a conspirației, potrivit căreia Donald Trump se luptă cu o cabală de pedofili și traficanți de oameni. În sfârșit, membrii QAnon par să fi realizat că regimul Trump și fantezia pe care au creat-o în jurul lui s-au încheiat.

Ron Watkins, unul dintre liderii QAnon, care a contribuit mult în ultimii ani la răspândirea mișcării, a dat și el semne de înfrângere.

Watkins este fostul administrator al rețelei 8kun (fost 8chan), unde „Q”, șeful anonim al mișcării QAnon, posta mesaje criptate. După două luni de încercări de a răsturna victoria lui Joe Biden, prin acuzații de fraudă în alegeri, Watkins a renunțat.

„Am dat tot. Acum trebuie să ținem capul sus și să ne întoarcem la viețile noastre”, a scris Watkins pe Telegram, unde are peste 120.000 de urmăritori. „Avem un nou președinte și este responsabilitatea noastră de cetățeni să respectăm Constituția, indiferent dacă suntem de acrod sau nu cu liderii care ne conduc”.

Mulți dintre membrii QAnon crederau că Joe Biden va fi arestat la ceremonia de inaugurare sau că Donald Trump va face ceva, orice, pentru a-l împiedica pe succesorul său să preia biroul de la Casa Albă. Dar, în final, Trump și-a luat rămas bun, a dansat pe melodia YMCA, a zburat în Florida, iar Biden a devenit noul președinte, concluzionează Insider.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.