Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Constanța: Autobuzele au fost dezinfectate pentru prevenirea îmbolnăvirii cu infecții respiratorii

Facebook
Autobuz

Autobuzele din Constanța au fost dezinfectate pentru evitarea îmbolnăvirii călătorilor. Operatorul transportului în comun din Constanța a anunțat că astfel de dezinfecții au loc periodic. Pentru a curăța și dezinfecta autobuzele, se folosesc substanțe pentru uz uman și veterinar, scrie Mediafax.

„Autobuzele sunt dezinfectate periodic cu un concentrat de suprafață, pentru uz uman și veterinar, cu spectru larg de aplicare ce curăță și dezinfectează într-o singură etapă. Substanța se aplică prin pulverizare și are efect bactericid, fungicid și virucid. După ce dezinfectantul a fost aplicat, ușile mijlocului de transport în comun se închid aproximativ jumătate de oră, timp în care substanța acționează asupra suprafețelor”, a transmis Primăria Constanța printr-un comunicat de presă.

Citește și: PREMIERĂ în Grecia - Ekaterini Sakellaropoulou, prima femeie aleasă în funcţia de preşedinte al țării

Conducerea CT BUS a declarat că suplimentarea acțiunilor de dezinfecție în autobuze a început din luna decembrie pentru a reduce riscul îmbolnăvirilor în rândul călătorilor.

Dezinfecțiile se fac noaptea, atunci când autobuzele ies din cursă. Primăria Constanța a anunțat că acțiunile de dezinfecție în mijloacele de transport în comun vor continua până la primăvară.

Măsurile luate de repreznetanții transportului public vin după ce, la finalul anului trecut, în Constanța au fost înregistrate peste 100 de cazuri de hepatita A, majoritatea pacienților fiind copii. În acest context, primarul Constanței a declarat la mijlocul lunii noiembrie, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local, că încearcă să găsească soluții pentru a îi putea da jos din autobuze pe călătorii care nu se spală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.