Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme la regia de termoficare din Constanța - Este acuzat fostul primar Decebal Făgădău

Realitatea.net
Decebal Făgădău

Locuitorii municiupiului Constanța continuă să aibă de suferit din pricina rețelei de transport a energiei termice. Această rețea este veche, nu s-a investit de zeci de ani, generează pierderi și este supra-dimensionată, motiv pentru care zilnic sunt avarii, mai mult sau mai puţin grave, notează Replicaonline.

După cum se ştie, primăria lui Decebal Făgădău a preluat de la RADET reţeaua de transport a energiei termice în vederea reabilitării, hotărârea fiind votată în ședința de consiliu din 19 decembrie 2019, iar achiziţia a avut loc la începutul anului. Fostul primar promitea că va demara procedurile în vederea obținerii de fonduri europene pentru reabilitarea infrastructurii însă, se pare, până la ora actuală, nu s-a semnat nici un document în acest sens. Nici nu ar fi avut cum, din moment ce încă se lucrează la studiul de fezabilitate. Contractul i-a parvenit, potrivit surselor noastre, fostei șefe de la Electrocentrale Bucureşti, Irina Duică, iar proiectul se află încă în implementare.

Anul trecut, Făgădău se lăuda cu 65 de milioane de euro pe care municipalitatea urma să-i acceseze de la Uniunea Europeană, odată preluate conductele de la CET. Același Făgădău visa ca, în maximum 45 de zile de la tranzacție, să înființeze o nouă companie a orașului în domeniul energie, „City Heat & Energy“, care să se ocupe de transportul energiei termice.

Nici firma nu a fost înființată, și nici proiectul nu a fost depus în vederea accesării fondurilor europene. Nici nu ar fi avut cum, deoarece încă se lucrează la studiul de fezabilitate. Fostul director al Electrocentrale București, Irina Duica, este cea care va realiza studiul de fezabilitate pentru proiectul "Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța - Etapa I și Etapa II". În mai, a avut loc achiziția directă, iar valoarea contractului este de 133.500 lei. Termenul de prestare a serviciului a fost stabilit pentru 30 zile de la semnarea contractului, pentru prima documentație – Etapa I (SF și ACB) și maxim 60 zile pentru cea de a 2-a documentație – Etapa II (SF și ACB).

Până la închiderea ediției, nu am reușim să aflăm data exactă a semnării contractului însă, cel mai probabil, aceasta a avut loc luna iunie sau, cel târziu, luna iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.