Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Constantin dă atacul la Tăriceanu: Congres convocat ILEGAL

constantin

Delegaţiile Permanente Teritoriale nu sunt statutare şi implicit convocarea Delegaţiei Permanente Naţionale în baza deciziilor acestor organe de conducere la nivel judeţean şi de sector a Municipiului Bucureşti, afirmă copreşedintele ALDE Daniel Constantin.

''În baza art. 116 din Statutul ALDE: 'toate prevederile statutului care contravin măsurilor tranzitorii, intră în vigoare după data organizării primelor alegeri în interiorul ALDE, iar după data organizării acestora, articolele măsurilor tranzitorii se abrogă'. În baza protocolului de fuziune între PLR şi PC în anexa nr 3. la art. 4 se prevede în mod clar că pe perioada de valabilitate a dispoziţiilor tranzitorii prevăzute în statutul ALDE, conducere organizaţiilor judeţene este asigurată de: Biroul Executiv şi Biroul Teritorial comasat paritar. În aceste condiţii, deciziile Delegaţiilor Permanente Teritoriale sunt nule motivat de faptul că aceste organe de conducere la nivel judeţean şi de sector nu sunt constituite în mod statutar, constituirea acestor organe de conducere la nivel judeţean se poate realiza doar după Congresul ALDE'', subliniază Constantin.

Vezi şi: Tăriceanu, ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ despre Congresul ALDE: 'Am fost șantajat de Daniel Constantin'

ALERTĂ - Se rupe ALDE? Daniel Constantin și-a RETRAS oamenii din ședință / VIDEO

SURSE - BOMBĂ în ședința ALDE: s-a propus EXCLUDEREA lui Daniel Constantin

De asemenea, el arată că în baza art. 101 din Statutul ALDE s-a stabilit componenţa Delegaţiei Permanente Naţionale formată din Delegaţia Permanentă Naţională a PLR şi Consiliul Naţional al PC. 

''Componenţa Delegaţiei Permanente Naţionale convocată pentru data de astăzi, 19.03.2017, nu a fost statutară deoarece potrivit art. 61 raportat la art. 101 şi art. 116 din Statutul ALDE, componenţa acestui organ de conducere la nivel naţional nu se poate realiza în această formulă decât după Congresul ALDE, până la această dată (alegeri) în cadrul Delegaţiei Permanente trebuie convocate cele două structuri de conducere ale partidelor care au fuzionat, indicate anterior (Delegaţia Permanentă Naţională a PLR şi Consiliul Naţional al PC)'', conchide Daniel Constantin. 

Co-preşedintele ALDE Daniel Constantin a părăsit, duminică, lucrările Delegaţiei Permanente ALDE, însoţit de un grup de membri ai formaţiunii, şi denunţă reuniunea ca fiind nestatutară. Majoritatea celor care s-au aflat alături de Constantin sunt foşti membri ai Partidului Conservator, patru dintre aceştia ocupând funcţii, în prezent, de secretari de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.