Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit un mare campion al FC Argeș: cine a fost Constantin Radu, coleg de generație cu Nicolae Dobrin

jurnaluldearges.ro
Constantin Radu

Fostul fotbalist Constantin Radu (Radu I), campion cu FC Argeş în sezonul 1971-1972, a decedat la vârsta de 75 de ani. Fosta glorie a grupării din Trivale a decedat la vârsta de 75 de ani în urma unei boli incurabile cu o evoluţie galopantă în ultimele trei luni, anunţă FC Argeş. "Clubul FC Argeş transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate!. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", mai scrie clubul argeşean.

A jucat 12 ani pentru FC Argeș

Născut la 5 ianuarie 1945, Constantin Radu I este unul dintre fotbaliştii “produşi” de Leonte Ianovschi. După ce l-a văzut jucând fotbal, nea Lenci l-a luat de mână pe copilul Constantin Radu.

I-a spus ”Tache” şi l-a dus direct la antrenament, unde alţi puştani ca şi el îl priveau curioşi. Erau Nicolae Dobrin, Constantin Olteanu, Noni Cârciumărescu, Ion Prepurgel şi Biţă Ştefănescu. ”Extremă scrie pe tine”, i-a zis nea Lenci şi l-a învăţat meserie.

Avea viteză, avea dribling şi centra excelent. În ediţia de campionat 1964-1965, Radu I a debutat în Divizia A, deşi avea doar 18 ani. A intrat definitiv în inimile suporterilor şi în galeria marilor jucători ai echipei argeşene la memorabilul meci cu francezii de la FC Toulouse. În tur, piteştenii pierduseră cu 0-3. La partida retur era 4-1 în minutul 90. Francezii erau calificaţi, graţie golului marcat în deplasare. ”Burtilă” făcuse cel mai bun meci al său, marcând două goluri, iar gândul că echipa lui va rata calificarea în sferturile ”Cupei Oraşelor Târguri” îi dădea fiori şi îi îneca ochii în lacrimi. În minutul 90 a executat cornerul în urma căruia Ţurcan a înscris golul 5, golul unei calificări senzaţionale!

”Nu am să uit niciodată campionatul în care am câştigat primul titlu de campion cu FC Argeş. Din 30 de meciuri am jucat 27 şi am marcat 9 goluri”, îşi amintea ”Burtilă”. Un accident grav, suferit într-un meci de pregătire cu Steagul Roşu, i-a pus punct final carierei de fotbalist. Avea 32 de ani, din care 12 îi oferise fotbalului şi echipei FC Argeş. A încercat să revină pe terenul de fotbal şi a jucat la Muscelul Câmpulung, promovând în Divizia B, în anul 1977. Apoi a îmbrăţişat cariera de antrenor.

Vezi și: OFICIAL - Noile restricţii de circulaţie în starea de alertă. Apare o nouă declaraţie pe propria răspundere/ MODEL .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.