Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Construcția secțiunii grecești a TAP a fost finalizată

BRUA
conducta gase

Construcția secțiunii grecești a conductei Trans Adriatice (TAP) a fost finalizată, relatează Trend, citând mass-media elenă.

Potrivit informațiilor, TAP va începe să funcționeze pe baza procesului încă din luna decembrie.

„Se așteaptă ca acesta să înceapă să aducă gaze naturale în Grecia, Italia și Albania la un moment dat anul viitor. Operațiunea de încercare va dura câteva luni, dar până în 2020 operațiunea comercială a conductei va începe cu lansarea livrărilor de gaze naturale pe piețele elene și alte piețe europene ”, se arată în raport.

Proiectul TAP, în valoare de 4,5 miliarde de euro, este unul dintre proiectele energetice prioritare pentru Uniunea Europeană (UE). Proiectul prevede transportul gazelor din Shah Deniz, etapa a 2-a, către țările UE.

Conectându-se cu conducta Trans Anatoliană (TANAP) de la granița greco-turcă, TAP va traversa Grecia de Nord, Albania și Marea Adriatică înainte de a veni pe uscat în sudul Italiei pentru a se conecta la rețeaua italiană de gaze naturale.

Proiectul se află în prezent în faza de construcție, dar a început în 2016.

Odată construită, TAP va oferi o rută de transport directă și rentabilă, care va deschide Coridorul sudic de gaze, lung de 3.500 de kilometri care se întinde de la Marea Caspică până în Europa.

Acționarii TAP sunt BP (20 la sută), SOCAR (20 la sută), Snam S.p.A. (20 la sută), Fluxys (19 la sută), Enagás (16 la sută) și Axpo (5 la sută).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.