Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Constructorul spaniol Viales a obţinut despăgubiri de aproximativ 3,5 milioane de euro într-un arbitraj comercial internaţional

tribunal-1

Constructorul spaniol Viales a obţinut despăgubiri de aproximativ 3,5 milioane de euro într-un arbitraj comercial internaţional privind un proiect de infrastructură rutieră, în timp ce pretenţiile autorităţii contractante, în cuantum de aproximativ 1,5 milioane de euro, au fost respinse integral, a anunţat, vineri, Reff&Asociaţii, societatea de avocaţi membră a reţelei globale Deloitte Legal, potrivit news.ro.

”Practica de litigii din cadrul Reff&Asociaţii, societatea de avocaţi membră a reţelei globale Deloitte Legal, a reprezentat un consorţiu de societăţi din domeniul construcţiilor, al cărui lider este societatea spaniolă Viales Y Obras Publicas SA Cuenca, într-o procedură de arbitraj comercial internaţional legată de executarea unor lucrări de infrastructură rutieră de interes naţional în baza unui contract de tip FIDIC. Disputa a vizat decizia autorităţii contractante de reziliere a contractului încheiat cu consorţiul de societăţi din care face parte Viales Y Obras Publicas SA Cuenca, executarea obligaţiilor contractuale de către ambele părţi, precum şi prejudiciile cauzate ca urmare a neexecutării obligaţiilor contractuale de către autoritatea contractantă”, arată un comunicat al casei de avocatură.

Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României a obligat autoritatea contractantă la plata unor despăgubiri în valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro şi a respins integral solicitările acesteia din urmă, în cuantum de aproximativ 1,5 milioane de euro. Sentinţa favorabilă consorţiului reprezentat de Reff & Asociaţii este definitivă şi executorie, însă împotriva acesteia poate fi formulată o acţiune în anulare la Curtea de Apel Bucureşti.

”Rezultatul din acest proiect dovedeşte încă o dată consolidarea practicii noastre de litigii comerciale, precum şi dezvoltarea experienţei echipei noastre în cazuri de arbitraj internaţional. În prezent, echipa noastră gestionează în paralel numeroase proceduri arbitrale în faţa Curţilor de Arbitraj de la Bucureşti (de pe lângă CCIR), din Viena (VIAC) sau Paris (ICC)”, a declarat Andreea Artenie, partener la Reff & Asociaţii şi liderul practicii de litigii.

Practica de litigii din cadrul Reff & Asociaţii, ce cuprinde peste 20 de avocaţi, acoperă toate tipurile de proiecte de litigii din mediul de afaceri, de la cauze fiscale, la dispute comerciale şi administrative. Cu o echipă de peste 70 de avocaţi, Reff & Asociaţii este una dintre cele mai mari societăţi de avocaţi din România. Reff & Asociaţii reprezintă România în reţeaua globală Deloitte Legal, care are peste 2.500 de avocaţi în 85 de ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.