Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consultații fiscalii se REVOLTĂ după ultimele măsuri anunțate de Guvern: 'PSD ia de la săraci ca să dea la bogați'

umbra susta

PSD, partidul care controlează executivul, ia bani de la săraci prin majorarea accizelor la carburanţi şi oferă bani bogaţilor, prin eliminarea impozitului pe dividende, impactul bugetar al celor două măsuri fiind apropiat, scrie pe pagina sa de Facebook, consultantul fiscal Gabriel Biriş, fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor, care consideră că eliminarea impozitului pe dividende este o invitaţie pentru a muta profiturile obţinute în România în paradisuri fiscale.

Decizie CONTROVERSATĂ! Emmanuel Macron cedează în fața francezilor și renunță la planurile pentru soția sa

„Ce-mi place mie social democratia promovata de PSD/ALDE: crestem accizele la benzina si motorina si scutim de impozit dividendele!

Sa traduc intr-o nota usor populista - pentru care imi cer scuze: PSD ia de la saraci (motorina este element de cost pentru tot ce ajunge pe masa) ca sa dea la bogati (ca doar nu saracii traiesc din dividende). Sumele sunt comparabile (+ 1,2 mld din accize, -1,3 mld din dividende in 2018).

Despre impozitul zero pe dividende am mai scris: ar trebui sa fie zero doar pentru dividende primite de la firme romanesti (si din UE) platitoare de impozit pe profit, pentru restul ar trebui sa fie 16%.

Am explicat cum impozitul zero pe dividende este o invitatie pentru a muta profiturile prin PANAMEA... Este de inteles si de ce greii PSD vor neaparat masura asta: in curand profiturile ascunse prin paradisuri nu vor mai putea fi ascunse din cauza schimbului automat de informatii... Capisci?”, scrie Gabriel Biriș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.