Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consultant financiar: Euro ar putea atinge pragul de 5 lei în a doua parte a anului

deschide.md
financiar fiscal economie finante

Consultantul financiar Adrian Negrescu a declarat vineri la Antena 3 că estimările merg pe ideea unei creșteri a cursului euro spre 4,95, chiar 5 lei, în partea a doua a anului.

Citește și: Victor Ponta, despre dosarul Ioanei Băsescu: 'Suntem penibili, sincer. Să o condamni pe fata lui Băsescu în 2021 pentru campania lui taică-său din 2009?'

„Mai mult ca sigur că Banca Națională nu va interveni pentru moment în evoluția cursului pentru că nu este o creștere semnificativă față de perioada anterioară. Pe termen mediu și lung, BNR va trebui să ia o decizie privind evoluția cursului pentru că toate estimările din piață merg pe ideea unei creșteri a cursului euro spre 4,95, chiar 5 lei, în partea a doua a anului, pe fondul problemelor economice și nevoii statului, căruia îi trebuie euro pentru a plăti datoriile în creștere de la bugetul de stat", a declarat Negrescu.

"Totul va depinde de modul în care pandemia va influența evoluția economică. Iar din aceste puncte de vedere nu există semnale foarte pozitive, dincolo de așteptările optimiste ale guvernului Cîțu, legată de o creștere economică de 4,3 %. Probabil în a doua parte a anului, pe fondul eliminării restriicțiilor și pe fondul eliminării facilităților oferite pentru mediul privat la plata taxelor, impozitelor și leasing-urilor bancare vom vedea cum arată exact evoluția, realitatea din economie. Leul - principalul indicator al sănătății economiei - va evolua într-un sens sau altul. Din estimările noastre este posibil să mergem spre 4,95 lei în această parte a anului, mai cu seamă că fondurile europene vor veni abia atunci și nu vor avea o influență foarte mare în dinamica cursului valutar", a mai explicat consultantul financiar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.