Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consultant politic: Miza dublă a alegerilor pentru șefia PNL

surse

Consultantul politic Cristian Andrei atrage atentia, intr-o scurta analiza pentru stiripesurse.ro, asupra mizei pe termen lung a sedintei de vineri a PNL in care va fi ales succesorul lui Klaus Iohannis.

In opinia sa, alegerea noul lider PNL trebuie facuta cu ochii larg deschisi la fuziunea cu PDL si la raportul de forte dintre viitorul presedinte si Vasile Blaga.

"Evolutiile de azi din PNL vin in continuarea evenimentelor din aceasta toamna. Se vorbeste mult despre si e solicitata apasat o reforma a partidelor. Optiunea lui Klaus Iohannis pentru Alina Gorghiu este intr-un fel si o onorare a mesajului mai larg de schimbare pentru care a fost votat. Cu toate acestea, nu trebue sa uitam ca pe agenda interna a vechiului si noului PNL se afla fuziunea, un proces intern complicat. Acest subiect va fi maine, la votul pentru presedinte, la fel de important ca nevoia de a promova noi lideri. E vorba de cine va sta la masa cu Vasile Blaga sa discute constructiv dar sa si negocieze o alaturare cat mai lina a celor doua partide cu orgolii semnificative. In plus, noul co-presedinte PNL are sansa de a conduce, de fapt, cel mai important partid politic din Romania in acest moment in sondaje, intr-un tandem simbolic cu Klaus Iohannis si sa pregateasca o alternativa la guvernare viabila", spune Cristian Andrei, consultant la Agentia de Rating Politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.