Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consultantul lui Ilan Șor, care a declarat că este prieten cu Maia Sandu, a fost blocat pe aeroport și i s-a interzis să intre în Republica Moldova

facebook
Boris Treigerman

Consultantul Partidului „ȘOR”, Boris Treigerman, a încercat să ajungă din nou la Chișinău, pentru a ajuta reprezentanții formațiunii să organizeze noi acțiuni subversive în contextul Marii Adunări „Moldova Europeană” din 21 mai și Summit-ului Comunității Politice Europene, precum și să se implice în turul II al alegerilor din Găgăuzia care ar urma să aibă loc la data de 14 mai, susțin sursele Deschide.MD. Totuși, Poliția de Frontieră i-a refuzat intrarea lui Treigerman pe teritoriul Republicii Moldova, cel din urmă fiind obligat să facă cale întoarsă de pe Aeroportul din Chișinău.

Acum o săptămână, Treigerman a părăsit de urgență teritoriul R.Moldova ca urmare a publicării articolului privind implicarea acestuia în campania electorală din Găgăuzia. Zilele trecute, acesta a revenit din Israel, însă angajații IGPF i-au refuzat intrarea în republică.

Treigerman s-a plâns presei afiliate Partidului „ȘOR”, precum că se afla în Israel pentru perfectarea unor documente, iar la revenirea în R.Moldova a fost stopat de autorități, fiindu-i înmânat un document privind interdicția de intrare pe teritoriul statului.

Sursele Deschide.MD din cadrul IGPF susțin că Treigerman s-a dat în spectacol în fața polițiștilor de frontieră, menționând că se află în relații apropiate cu Maia Sandu, și oamenii legii care îl împiedică să ajungă la Chișinău „vor avea probleme”.

Contactată de reporterii noștri, purtătorul de cuvânt al IGPF, Raisa Novițchi, a declarat că urmare a schimbului de informații între autoritățile naționale, s-a constatat că Treigerman ar putea prezenta pericol pentru securitatea națională.

Poliția de Frontieră precizează că majoritatea persoanelor care au primit refuz de intrare în Republica Moldova nu au întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, în sensul că nu și-au putut justifica scopul călătoriei în țara noastră. Conform procedurilor legale, toate persoanele neautorizate la intrarea în Moldova sunt returnate în statul de pornire.

În cazul de refuz de intrare în R.Moldova pentru cetățeanul Israelului, informăm că acesta nu deține statutul de beneficiar de protecție temporară pe teritoriul țării noastre. Totodată urmare a schimbului de informații între autoritățile naționale de aplicare a legii persoana în cauză ar putea prezenta pericol pentru securitatea națională”, a declarat ea.

Sursele din cadrul Partidului „ȘOR” susțin că Treigerman a fost responsabil de măsurile publice ce țin de acțiuni în masă. Anume din acest motiv Ilan Șor i-a solicitat să revină în R.Moldova pentru a ajuta formațiunea în organizarea unei contramanifestații pentru data de 21 mai, când autoritățile vor organiza în PMAN Marea Adunare „Moldova Europeană”. La fel, Treigerman ar urma să coordoneze așa-zisele „mitinguri spontane”, pe care Partidul „ȘOR” intenționează să organizeze la data de 1 iunie, când în R.Moldova se va desfășura Summit-ul Comunității Politice Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.