Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consultări între reprezentanții românilor din Ucraina si autoritățile de la București

hurmuzachi.com
cernauti

La inițiativa Ministerului Afacerilor Externe (MAE), o delegație formată din 19 lideri ai minorității române din Ucraina, a dezbătut alături de secretarul de stat Oana Ursache, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, MAE și DRP, problematica păstrării și promovarea limbii române în comunitate. Delegația include lideri ai mediului asociativ și academic românesc din regiunile Cernăuți, Odesa și Transcarpatia, transmite agentia bucpress.eu.

Pe agenda discuțiilor s-au regăsit și subiecte precum cel legat de bursele acordate de catre Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, finantarile proiectelor depuse la DRP, dar si alte discutii legate de problematica limbii romane din Ucraina, precum si despre recentee probleme legate de inchiderea scolilor romanesti din aceasta tara.

Reprezentanții minorității române au apreciat dialogul deschis pe care l-au avut de-a lungul timpului cu autoritățile centrale române și au subliniat necesitatea formării de cadre didactice care să predea limba română în școlile din Ucraina. De asemenea, s-a menționat și posibilitatea instituirii unui schimb de bune practici între profesorii din țară și cei din Ucraina, mai precizeaza sursa citata.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.