Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consultări politico-diplomatice România-Republica Moldova

consultari Romania Moldova

La nivelul Ministerului Afacerilor Externe a avut loc astăzi, 26 ianuarie 2018, o rundă de consultări cu secretarul general de stat din Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Mihail Căpățînă, în cadrul căreia au fost abordate teme consulare, aspecte privind gestionarea carierei diplomatice, precum și acțiunile diplomatice bilaterale planificate în etapa următoare.

În contextul interesului manifestat în ceea ce privește reforma serviciului consular român, atât pe segmentul informatizării serviciilor consulare, cât și al gestionării situațiilor de criză consulară, secretarul general Cosmin Dinescu a exprimat disponibilitatea părții române de a furniza expertiză în domeniu omologilor din Republica Moldova. De asemenea, a fost convenită derularea în martie 2018 a unei noi runde de consultări pe teme consulare.

Totodată, secretarul general de stat Mihail Căpățînă a fost primit de secretarul de stat Dan Neculăescu, prilej cu care au fost abordate stadiul și perspectivele relațiilor bilaterale, inclusiv pe fondul marcării în acest an a Centenarului. Secretarul de stat român a reiterat sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova și a subliniat importanța continuării eforturilor de reformă în beneficiul direct al cetățenilor din Republica Moldova.

Secretarul general de stat Mihail Căpățînă a apreciat valoarea adăugată a discuțiilor cu oficialii români și a mulțumit pentru sprijinul constant și concret acordat Republicii Moldova de către România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.