Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consultările pe tema proiectului de lege a salarizării continuă cu sindicatele din Educaţie

Administratia Prezidentiala
olguta vasilescu

Consultările pe tema proiectului de lege privind salarizarea unitară continuă joi, 9 martie, când ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, și ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, se vor întâlni cu reprezentanții sindicatelor din Educație. Discuțiile pe marginea salarizării unitare au început luni, când au fost chemați la consultări reprezentanți ai sindicatelor din ordine publică, și au continuat marți cu sindicatele din Sănătate.

Ministrul Muncii a precizat marți că, în urma aprobării acestei legi, salariile se vor majora treptat, în următorii patru ani, începând cu 1 ianuarie 2018, iar cele mai mari creșteri vor fi în domeniul apărării, în condițiile în care, în prezent, salariul unui soldat pornește de la 700 de lei. Într-un interviu acordat Agerpres la sfârșitul lunii februarie, Lia Olguța Vasilescu arăta că Legea salarizării unitare va separa salariile de indemnizații și ar putea fi trimisă direct Parlamentului pentru a fi asumată de coaliția majoritară. De asemenea, ministrul Muncii a explicat că în noua lege a salarizării veniturile vor fi împărțite în două categorii: salarii și indemnizații.

În replică, reprezentanții CNS Cartel Alfa au solicitat ministrului Muncii să abandoneze propunerea de separare a salariilor de indemnizații, pe care o consideră "încă o aroganță a aleșilor noștri".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.