Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consumul de electrictate a scăzut în primele 4 luni ale anului la minimul ultimilor cinci ani în România

ELECTRICITATE

Consumul de electrictate a scăzut în primele 4 luni ale anului la minimul ultimilor cinci ani în România, conform datelor Eurostat, anunță MEDIAFAX.

În aprilie, luna care a influențat cel mai puternic evoluția, consumul în România a fost 3.742 de GWh, față de niveluri de peste 4.200 - 4.800 GWh înregistrate în aceeași lună a anilor 2016 - 2019, scăderea față de al doilea cel mai redus aprilie fiind de 11,7%.

Citește și: Reacția procurorului general privind decizia din dosarul 10 August: ‘Rolul nostru este să administrăm probele conform legii’ .

De la mijlocul lunii martie 2020, statele membre ale UE au luat măsuri restrictive pentru a încetini răspândirea COVID-19, care au inclus închiderea fabricilor, școlilor, restaurantelor, barurilor, hotelurilor și statul acasă pentru cetățeni. Multe companii au redus nivelul producției din cauza scăderii cererii sau din cauza întreruperii lanțurilor de aprovizionare. Aceste măsuri au fost în vigoare pe întreaga lună a lunii aprilie 2020.

Drept urmare, datele din aprilie arată un consum mai mic de energie electrică în majoritatea statelor membre. Consumul total de energie electrică din UE în aprilie 2020 a fost cu 11,2% mai mic decât cea mai mică valoare a lunii aprilie înregistrată între 2016 și 2019.

Din cauza crizei COVID-19, Italia nu a putut raporta datele privind energia electrică lunară. Prin urmare, agregatul UE include doar 26 din cele 27 de state membre.

Consumul de energie electrică a arătat niveluri foarte scăzute într-o serie de țări afectate de criza COVID-19 și, prin urmare, au introdus măsuri mai restrictive, în special Franța (-15,0%), Spania (-14,8%), Luxemburg (-13,7%). Alte șapte state membre arată o reducere a consumului de electricitate cu peste 10%, comparativ cu cel mai scăzut nivel din aprilie din ultimii 5 ani. Pentru patru state membre, reducerile au fost cuprinse între 5% și 10%, în timp ce pentru alte opt state membre, consumul a scăzut cu până la 5%.

Citește și: Olguța Vasilescu, palmă pentru ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Nu a făcut ceea ce are în prerogative

Pentru patru state membre consumul de energie electrică a fost doar al doilea cel mai mic comparativ cu celelalte luni ale lunii aprilie, între 2016 și 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.