Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consumul de energie electrică al Bitcoin a scăzut cu peste 60% din luna mai și până în prezent

curious.earth
bitcoin poluare criptomonede

Consumul anual total de energie electrică estimat de Bitcoin a scăzut cu aproape 60%, de la vârful de 143 terawatt-oră (TWh) în mai până la 62 TWh la începutul lunii iulie, conform datelor de la Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI) ). Aceasta este cea mai mică rată a consumului de energie înregistrată de la începutul lunii noiembrie 2020.

În momentul redactării acestui articol, consumul anual de energie electrică al bitcoin era estimat la 67 TWh, în timp ce consumul maxim superior, sau cheltuielile totale maxime totale de energie electrică bazate pe ipoteza în cel mai rău caz, se ridică la 162 TWh, în scădere față de 520 TWh la mijlocul lunii mai.

Estimarea limită inferioară, care corespunde cheltuielilor minime totale absolute de energie electrică bazate pe cea mai bună ipoteză conform căreia toți minerii folosesc întotdeauna echipamentele cele mai eficiente din punct de vedere energetic disponibile pe piață, a scăzut, de asemenea, de la 47 TWh la 24 TWh.

În ciuda faptului că autoritățile de reglementare globale continuă să dea vina pe Bitcoin ( BTC ) pentru consumul excesiv de energie și pentru catastrofa mediului asociată, consumul de energie al Bitcoin a scăzut masiv recent, potrivit unor date.

După cum s-a raportat anterior, acțiunea parabolică a lui Bitcoin, care a dus prețul la peste 64.000 USD în aprilie, a condus la o creștere masivă a cantității de energie electrică consumată de minerii Bitcoin, provocând dezbateri majore asupra posibilului impact al criptomonedei asupra mediului. Bitcoin a cunoscut ulterior o vânzare majoră după ce CEO-ul Tesla, Elon Musk, a suspendat plățile Bitcoin pentru achizițiile de vehicule Tesla pe 12 mai.

În conformitate cu prețurile Bitcoin, consumul estimat de energie electrică al Bitcoin a scăzut rapid de la anunț, determinat în continuare de represiunea Chinei împotriva industriei miniere a criptomonedelor. După închiderea instalațiilor miniere de cripto în luna aprilie, autoritățile chineze au aplicat o serie de interdicții miniere criptografice în principalele hub-uri miniere cripto, inclusiv provincii bazate pe hidroenergie, precum Sichuan, Yunnan, Xinjiang și Qinghai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.