Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consumul de paste îi face pe oameni mai fericiți (studiu italian)

Like me
spaghete paste

Consumul de paste îi face pe oameni mai fericiți (studiu italian)

Un studiu realizat de cercetători italieni a stabilit că oamenii sunt mai fericiți atunci când mănâncă paste, anunță Mediafax.

Un studiu italian realizat de „Behavior & Brain Lab” de la Universitatea de Limbi și Comunicare IULM, în colaborare cu Unione Italiana Food, a explorat științific mecanismele emoționale și neurofiziologice care stau la baza bucuriei trăite în timpul consumului de paste, potrivit Malta Daily.

Folosind metode neuro-științifice și de urmărire a creierului, similare cu cele folosite la detectoarele de minciuni, cercetătorii au examinat reacțiile emoționale la 40 de subiecți cu vârsta cuprinsă între 25 și 55 de ani, fără alergii alimentare.

Studiul a descoperit că în timpul consumului de paste declanșează o stare emoțional-cognitivă pozitivă puternică și de durată, comparabilă sau chiar depășind bucuria indusă de activitățile preferate, cum ar fi ascultarea muzicii sau urmărirea sportului.

Profesorul Vincenzo Russo, fondatorul Neuromarketing Behavior & Brain Lab IULM, afirmă că pastele și fericirea sunt inseparabile, actul de a gusta și a savura paste stimulând cele mai pozitive amintiri și emoții.

Analizând obiceiurile de consum, studiul a constatat că indivizii asociază consumul de paste cu fericirea, împărtășirea în familie și prietenia. Aproximativ 40% dintre participanți au considerat pastele un aliment confortabil, iar 76% dintre respondenți au afirmat că consumul de paste îi face foarte fericiți.

Aceste descoperiri subliniază legătura emoțională profundă pe care oamenii o au cu pastele, explicând popularitatea lor de durată. Dincolo de tărâmul emoțional, literatura științifică susține impactul pozitiv al pastei asupra stării de spirit, atribuindu-l prezenței triptofanului și vitaminelor B, au mai stabilit cercetătorii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.