Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contăm pe sprijinul Lituaniei în parcursul nostru european, spune Maia Sandu

Președinția Republicii Moldova
Maia Sandu

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit, sâmbătă, cu preşedintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda, care a venit într-o vizită de solidaritate în ţara noastră. Cei doi preşedinţi au discutat despre noul context regional, ca urmare a războiului purtat de Rusia în Ucraina, şi-au exprimat solidaritatea cu ţara vecină şi au pledat pentru dialog şi pace, potrivit news.ro.

Maia Sandu a menţionat că autorităţile Republicii Moldova urmăresc atent evoluţiile de securitate din regiune, iar prioritatea rămâne în continuare păstrarea păcii şi siguranţa cetăţenilor.

Preşedinta Maia Sandu s-a referit la faptul că Moldova şi Lituania i-au primit cu inima deschisă în casa lor pe refugiaţii din Ucraina. În acest context, şefa statului a adresat mulţumiri pentru sprijinul de 750 de mii de euro, oferit de Vilnius pentru a acoperi o parte din cheltuielile Republicii Moldova de întreţinere a refugiaţilor.

„De mulţi ani, Lituania sprijină ţara noastră în diverse sectoare - agricultură, ordine publică, apărare, combaterea riscurilor hibride şi a dezinformării, bună guvernare. Contăm pe sprijinul Lituaniei în parcursul nostru european şi suntem încrezători că vom fi susţinuţi şi pentru diminuarea consecinţelor economice şi sociale ale acestui război", a afirmat Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.