Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continental AG ia în considerare scindarea în patru afaceri separate, pentru a spori capitalizarea de piaţă, dar trebuie să convingă acţionarul majoritar

continental-automotive.com
Continental AG

Continental AG ia în considerare scindarea în patru afaceri separate, pentru a spori capitalizarea de piaţă, dar trebuie să convingă acţionarul majoritar Schaeffler de acest plan, a anunţat revista germană Manager Magazin, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Acţiunile Continental, al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope, au urcat cu 3,5% după publicarea informaţiei.

Cele patru domenii de activitate - anvelope, conducere autonomă, autovehicule şi ContiTech - vor fi ori vândute, ori introduse pe piaţă. Decizia ar putea majora valoarea Continental de la nivelul actual de aproximativ 17,5 miliarde de euro la 40 - 45 miliarde de euro, susţine Manager Magazin.

Reprezentanţii Continental nu au dorit să comenteze în legătură cu articolul şi au dat asigurări că în prezent nu intenţionează să modifice structura companiei.

Oficialii Schaeffler nu au răspuns imediat solicitărilor de a comenta informaţia.

În ultimii ani Continental a luat o serie de măsuri pentru a se restructura şi a majora profitabilitatea şi valoarea acţiunilor, inclusiv separarea diviziei Vitesco în septembrie 2021.

Luna aceasta, publicaţia Handelsblatt anunţa că divizia de conducere autonomă a Continental va avea entitate juridică de la 1 ianuarie 2023 şi ia în considerare o listare parţială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.