Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continental este afectată de deficitului de semiconductori, profitul scăzând cu 42,4%

continental-automotive.com
Continental AG

Profitul grupului german Continental AG a scăzut cu 42,4% în trimestrul trei din 2021, din cauza deficitului de semiconductori şi a perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, transmite Reuters, citat de agerpres.

Al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope a raportat miercuri un profit operaţional de 419 milioane de euro (484,11 milioane de dolari) în perioada iulie-septembrie 2021, în timp ce marja profitului ajustat s-a situat la 5,2%.

Divizia de tehnologii auto, afectată de deficitul de semiconductori, a înregistrat pierderi de 81,5 milioane de euro, în timp ce divizia specializată în tehnologia cauciucului a rămas profitabilă, cu un profit operaţional ajustat de 496,5 milioane de euro, în pofida creşterii costurilor cu energia.

Deşi compania crede că în trimestrul trei din 2021 deficitul de semiconductori a atins nivelul maxim, efectele negative ale creşterii costurilor cu energia şi materiile prime vor continua să afecteze profitul în 2022.

Continental a estimat că în trimestrul trei din 2021 producţia auto globală a scăzut cu aproximativ 20%, la 16,5 milioane de unităţi, faţă de perioada similară din 2020, cel mai semnificativ declin fiind în Europa, de 30%.

Luna trecută, Continental a anunţat că se aşteaptă în acest an ca marja profitului ajustat să se situeze între 5,2% şi 5,6%, după ce anterior estima 6,5% - 7%.

De asemenea, producţia auto globală ar urma să fie la plus/minus 1% faţă de nivelul din 2020, după ce în august Continental estima o creştere a producţiei de 8-10%.

Conform datelor preliminare, în trimestrul trei din 2021, vânzările consolidate s-au situat la 8,04 miliarde de euro, în scădere faţă de 8,6 miliarde de euro în perioada similară din 2020.

În acest an, compania se aşteaptă la vânzări consolidate între 32,5 şi 33,5 miliarde de euro, cu un miliard de euro mai puţin decât estima în august.

Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.