Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continentul american a depăşit Europa la numărul de îmbolnăviri de COVID-19 (OMS)

Forbes
COVID coronavirus

Statele de pe continentul american au depăşit în ultimele ore Europa în ceea ce priveşte numărul de îmbolnăviri de COVID-19, cu 1,74 milioane de cazuri faţă de 1,73 de milioane raportate pe vechiul continent, potrivit statisticilor realizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează marţi EFE.

Europa a devenit, la jumătatea lunii februarie, "epicentrul" epidemiei, potrivit afirmaţiilor directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Revoluție în Poliție! Sistem de recunoaștere facială pentru IGPR! Achiziție de aproape un milion de euro!

Însă creşterea numărului zilnic de contagieri înregistrate în ultimele săptămâni în ţări deosebit de afectate precum Statele Unite, Brazilia, Mexic, Peru sau Canada, a făcut ca Europa să fie depăşită de statele de pe continentul american.

Potrivit cifrelor publicate de departamentele sanitare naţionale, puţin mai mari decât cele ale OMS, Statele Unite, ţara cu cele mai multe cazuri din lume, a înregistrat 1,3 milioane de contagieri, Brazilia, 169.000 de cazuri şi Canada, aproape 70.000 de contagieri, o cifră de care se apropie şi Peru.

În pofida numărului mare de contagieri, decesele provocate de COVID-19 pe continentul american, care luni a depăşit pragul de 100.000 de morţi, sunt considerabil mai reduse decât cele 160.000 de decese înregistrate pe continentul european.

Citește și: Înregistrare explozivă! Raed Arafat somează firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed

SUA au confirmat peste 80.000 de decese, Brazilia a raportat 11.000, Canada aproximativ 5.000, iar Mexic peste 3.500.

În pofida acestor cifre, mai multe ţări de pe continentul american preconizează deja planuri de relaxare a restricţiilor pe care le-au adoptat în scopul frânării extinderii pandemiei de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.