Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă campionatele de fotbal în două state, în ciuda pandemiei

tartul în noua ediţie a campionatului de fotbal al Tadjikistanului s-a dat duminică, respectându-se programul iniţial, în ciuda pandemiei de coronavirus care a oprit aproape toate competiţiile sportive la nivel mondial, informează Reuters. În meciul de deschidere, FC Hatlon a dispus cu 2-1 de FK Istaravşan, graţie unui gol marcat în prelungiri de Ehson Boboev.

  • Jocul s-a disputat, însă, fără spectatori în tribune, după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că populaţia din Tadjikistan trebuie să evite adunările publice, în ciuda faptului că în fosta republică sovietică nu a fost confirmat până acum niciun caz de infectare cu Covid-19.
  • Fotbalul a fost oprit la nivel mondial din cauza actualei pandemiei, disputându-se în prezent meciuri doar în ţări precum Belarus, Nicaragua sau Burundi.
  • FC Hatlon, care a câştigat titlul naţional de trei ori după ce Tadjikistanul a devenit stat independent, în 1991, a obţinut in extremis prima sa victorie din acest sezon, după ce oaspeţii au condus cu 1-0.
  • Tot duminică s-au mai disputat meciurile Lokomotiv Pamir - FC Faizkand (2-2) şi FC Kuktoş - Reagar TadAz (0-0), ambele disputate de asemenea fără spectatori în tribune.
  • Sâmbătă, campioana en titre, Istiklol s-a impus cu 2-1 în faţa formaţiei Hunjand, cucerind pentru a noua oară Supercupa Tadjikistanului.

Federaţia de fotbal din Burundi (FFB), reunită într-o adunare generală extraordinară, duminică, la Bujumbura, a decis să continue campionatele din prima şi a doua divizie, a anunţat FFB pe contul oficial de Twitter, citat de AFP.

Reuniunea Comitetului Executiv al FFB, la care au participat preşedinţii de cluburi din prima şi a doua divizie, ministrul Sănătăţii publice, Thaddee Ndikumana, trebuia să decidă asupra continuării sau nu a campionatului, ţinând cont de "situaţia apărută după declararea unor cazuri de Covid-19 în Burundi".

Thaddee Ndikumana, care a anunţat descoperirea primelor trei cazuri pozitive la coronavirus, a recomandat continuarea campionatului, dar cu instituirea unor măsuri de igienă specifice şi cu măsurarea temperaturii în rândul spectatorilor pe stadioane.

"Primus ligue (prima divizie) continuă să fie jucată, ţinând cont de ameninţarea Covid 19", a anunţat preşedintele federaţiei, Reverien Ndikuriyo.

Burundi este astfel una dintre puţinele ţări din lume, alături de Belarus şi Tadjikistan, unde fotbalul continuă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.