Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă criza din crimeea: Cinci tătari au fost arestaţi fiind suspectaţi de terorism

crimeea

Cinci tătari din Crimeea au fost arestaţi miercuri, iar domiciliul lor a fost percheziţionat, sub bănuiala de 'terorism', a anunţat avocatul lor, Emil Kurbedinov, citat de AFP. ''Toţi cei cinci au fost duşi în clădiri ale serviciilor speciale ruse (FSB) din Crimeea'', a afirmat Kurbedinov.

Cei cinci tătari, printre care tatăl a cinci copii şi mai multe persoane ce reveniseră dintr-un pelerinaj religios la Mecca, ''sunt suspectaţi de implicare într-o organizaţie teroristă'', a precizat avocatul, care a calificat arestarea lor drept o ''nouă campanie de intimidare faţă de tătarii din Crimeea''. Tătarii din Crimeea, o comunitate musulmană care în mare parte s-a opus anexării peninsulei de către Rusia în martie 2014, sunt supuşi unei presiuni sporite din partea autorităţilor ruse. De la finalul anului trecut, cel puţin 15 tătari au fost arestaţi, provocând reacţii dure din partea Kievului şi a Occidentului.

Adunarea tătarilor din Crimeea (Mejlis) a fost interzisă şi calificată ''organizaţie teroristă'' de către justiţia rusă. În mai 1944, majoritatea tătarilor au fost deportaţi în Asia Centrală la ordinul lui Stalin, sub pretextul de colaborare cu Germania nazistă, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.