Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă protestele în Albania față de premierul țării, Edi Rama

Albania

Simpatizanți ai opoziției din Albania au protestat miercuri în mai multe orașe din această țară, solicitând demisia premierului țării, Edi Rama, pe fondul alegerilor locale care ar fi trebuit să aibă loc pe 30 iunie, informează Euronews, scrie Mediafax.

Cu toate că scrutinul trebuia să fie organizat pe data de 30 iunie, președintele Ilir Meta a decis amânarea acestora, din motive de securitate, având în vedere protestele din ultima perioadă. În pofida deciziei sale, Partidul Socialist, al premierului Edi Rama, și-a continuat campania electorală în mod obișnuit, fapt care i-a deranjat pe opozanții Guvernului.

Mai mulți protestatari au încercat să intre într-o școală din orașul Kavaje. Ei au distrus o parte a gardului instituției, care ar urma să fie transformată în secție de votare în cadrul scrutinului. Poliția a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene pentru a împiedica vandalizarea școlii.

Partidele de opoziție din Albania boicotează activitatea parlamentară din luna februarie, acuzându-l pe Rama că ar fi cumpărat voturi în cadrul alegerilor legislative. Opoziția dorește ca premierul să demisioneze, pentru a permite organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

În timpul protestelor de miercuri manifestanții au purtat pancarte cu mesaje precum „Rama, demisia!” și „Nu vor fi alegeri fără Partidul Democrat”.

Premierul Edi Rama a reacționat pe Twitter față de aceste proteste. „Acest război rușinos împotriva Albaniei va eșua”, a postat acesta.

Instabilitatea din Albania vine într-un moment crucial pentru această țară, care ar urma să înceapă negocierile de aderare la Uniunea Europeană în această toamnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.