Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă protestele violente în Belarus: poliția a intervenit cu gaze lacrimogene

YouTube
belarus minsk

Forțele de ordine din Belarus au folosit muniții cu gaze lacrimogene și zgomot împotriva participanților la protestul neautorizat de la Gomel. Acest lucru a fost raportat duminică către TASS de serviciul de presă al Direcției Afaceri Interne a Comitetului Executiv Regional Gomel.

"Confirm că s-a folosit gaz lacrimogen datorită faptului că protestatarii nu au dorit să răspundă la cererile ofițerilor de aplicare a legii și au încercat să radicalizeze acțiunea de protest, au încercat să spargă lanțul ofițerilor de poliție", a declarat serviciul de presă.

În plus, s-au folosit echipamente speciale de bliț și zgomot pentru fotografii de avertizare în sus. "Nu s-au folosit arme împotriva protestatarilor. Au fost trase focuri de avertizare", a spus un purtător de cuvânt.

Acțiunile de protest de duminică au loc în mai multe orașe din Belarus. Cea mai răspândită este în Minsk. Un marș de protest de mii de persoane împotriva investirii președintelui Alexander Lukașenko săptămâna trecută s-a întins pe mai mult de un kilometru de-a lungul bulevardului Masherov și se îndreaptă spre bulevardul central al Independenței.

Potrivit portalului tut.by, protestatarii au ieșit și pe stradă în Mogilev. Există și protestatari la cinematograful Belarus din Brest, unde s-au adunat oameni cu steaguri alb-roșu-alb. În Grodno, forțele de securitate au blocat bulevardul Cosmonauților, manifestanții merg pe strada Karl Marx, iar unii se ascund în magazine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.