Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă seria deceselor suspecte: Un important cercetător rus în domeniul rachetelor moare din cauza 'otrăvirii cu ciuperci'

Vitali Melnikov

Un cercetător rus în domeniul rachetelor a murit după ce a fost otrăvit în mod misterios - presa rusă de stat afirmând că acesta a mâncat ciuperci necomestibile.

Profesorul Vitali Melnikov, în vârstă de 77 de ani, a condus departamentul de sisteme spațiale și de rachete de la RSC Energia înainte de a se îmbolnăvi brusc și grav cu câteva zile înainte de a muri, notează Daily Mail.

Un ziar moscovit a susținut că ciupercile necomestibile au fost motivul pentru care sănătatea sa s-a deteriorat brusc.

Medicii ruși nu au reușit să-l salveze pe Melkinov de la "otrăvirea gravă" de care a suferit - acesta luptând împotriva soartei sale timp de mai bine de două săptămâni după ce s-a îmbolnăvit.

Melkinov a lucrat cu agenția spațială de stat rusă Roscosmos - inclusiv în perioadele în care a cooperat cu omologii străini, inclusiv la NASA.

Morți suspecte în Rusia în ultimii doi ani

Melkinov este cel mai recent dintr-o serie de decese neobișnuite în Rusia de la izbucnirea războiului din Ucraina.

De la un magnat al cârnaților găsit mort într-un hotel, până la un leac pentru mahmureală cu venin de broască și șaman care a dat greș, o serie de persoane au avut parte de o moarte bizară.

Temerile de asasinat au crescut de la tentativa de revoltă a grupului Wagner de luna trecută, șeful companiei militare private, Evgheni Prigojin, fiind ucis într-o aparentă tentativă de asasinat la câteva săptămâni după lovitura de stat eșuată.

Vicepreședintele unei bănci rusești, Kristina Baikova, a căzut în gol de la fereastra apartamentului său din Moscova la începutul acestei săptămâni. Loko Bank este o bancă comercială cu sediul central la Moscova, cu "investitori străini de renume" în capitalul său social.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.