Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contra României - OPINIE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam suporter Romania

”De bucurie rar avurăm parte, în unele duminici pe la nunți…”, sunt versuri din celebru imn al Universității Craiova, compus de nemuritorul Adrian Păunescu. Deși este pentru olteni, în special, și pentru fanii Științei și face referire la vremuri demult apuse (acum nunțile ținute duminica sunt mai rare decât bucuriile din imn), uneori cuvintele sunt extrem de adevărate pentru viața de zi cu zi a oricărui microbist. Iar, de mulți ani încoace, pentru cei care pun pasiune în meciurile Naționalei de fotbal.

România s-a făcut, din nou, de râs într-o campanie pentru un turneu final. Avem șanse minime de calificare chiar la turneul pe care Bucureștiul îl găzduiește, Euro 2020. Vom intra în istorie pentru această contraperformanță.

Și pentru că tot suntem la contra, trebuie să vorbim despre substantivul propriu. Cosmin Contra a ajuns selecționer, după o epocă de tristă amintire, cu neamțul Daum, pe care FRF l-a găsit pe acasă, fără echipă de ani buni, fără experiență pe banca vreunei naționale și l-a luat să salveze România. Din contră, bătaia de joc a fost maximă cu neamțul pe bancă, care a ratat și el o calificare.

Poreclit ”Guriță”, Contra nu s-a remarcat cu nimic în activitatea de antrenor ca să ajungă selecționer. Dar, nebănuite sunt căile și mințile șefilor de la FRF, cei care aleg selecționeri special ca România să ajungă tot mai jos.

Criticat vehement chiar de colegii din Generația de Aur pentru modul în care face selecția, ”Guriță” a arătat că e străin de fotbal, deși a fost mare fotbalist. Le-a rupt ”gurița” criticilor și l-a înjurat ca un birjar pe unul dintre jucătorii săi. Contra intră în istorie nu doar pentru ratarea calificării la Euro 2020, ci și pentru că este primul selecționer amendat de propria federație pentru comportament nesportiv.

Deși i-a cântat imnul de 73 de ori la seniori și de 24 de ori ca selecționer, Contra pare să fi fost contra încă de la început. Cu el pe bancă, România a retrogradat în categoria a patra în Liga Națiunilor. Tot cu el, ne-am făcut de râs nu doar prin prisma înfrângerilor, ci, mai ales, din cauza faptului că jucătorii convocați nu au jucat nimic și nici nu s-a cristalizat un nucleu de bază, în acești ultimi 2 ani.

Umilința de la Madrid, cu Spania, ne-a mai arătat ceva în plus. În timp ce pe forumuri și pe rețelele de socializare tricolorii erau înjurați, în tribunele de pe Wanda Metropolitano românii din diaspora scandau, chiar și la 4-0, România, România! Măcar dacă am învăța asta și tot ar fi un câștig…

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.