Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contract de 33 de milioane de lei, semnat la Iaşi pentru alimentarea cu apă a peste 3.300 de locuitori din două comune

protv.ro
contract

Societatea ApaVital din Iaşi a semnat, miercuri, un prim contract de lucrări, cu o valoare de peste 33 de milioane de lei, din cadrul Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată din judeţul Iaşi, care vizează alimentarea cu apă în casele a peste 3.300 de locuitori, potrivit  news.ro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a declarat că acest contract are ca scop extinderea sistemului de apă şi canalizare în judeţul Iaşi, AXA 8 – Voineşti – Gârbeşti, astfel că "în cel mult doi ani de zile din acest moment să putem vorbi efectiv despre comunităţi conectate la apă".

Costel Alexe a afirmat că este un proiect foarte important pentru comunităţile din Voineşti şi Ţibana din judeţul Iaşi şi că prin semnarea acestui contract apa este adusă în casele a peste 3.300 de locuitori.

Citește și: PEDEAPSĂ DURĂ cerută de procurorii DNA în cazul ex-secretarului de stat Mihnea Costoiu

Potrivit şefului CJ Iaşi, se vor construi aproximativ 15 kilometri de reţea de canalizare, nouă staţii de pompare a apelor uzate şi se vor realiza peste 800 de racorduri de canalizare pentru o populaţie de peste 2.400 de locuitori din localitatea Voineşti.

În satul Gârbeşti, comuna Ţibana, se va realiza o reţea de canalizare cu o lungime de aproximativ cinci kilometri, se vor construi staţii de pompare a apelor uzate şi se vor efectua 330 de racorduri de canalizare pentru o populaţie de 990 locuitori.

"Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Iaşi, în perioada 2014 -2020" are o valoare de 427,9 milioane de euro, fără TVA, şi este finanţat în proporţie de 94 la sută din fonduri publice nerambursabile, din care 85 la sută provine de la Fondul de Coeziune, 13 la sută de la bugetul de stat şi doi la sută de la bugetul local. Cofinanţarea de şase la sută este asigurată prin credit BERD de către compania ApaVital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.