Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contract de peste 19 milioane de euro pentru 25 de troleibuze și 10 autobuze hibrid, la Brașov

Facebook
Autobuz

Primarul Braşovului, George Scripcaru, anunță că a semnat un contract de finanțare de peste 19 milioane de euro pentru cumpărarea a 25 de troleibuze și a 10 autobuze hibrid din fonduri europene.

George Scripcaru a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că noile mijloace auto urmează să fie introduse pe liniile stabilite pentru transportul public.

„Este un contract pe Axa 4.1, care este implementat la nivelul municipiului Brașov, o parte dintr-un proiect mai amplu de accesibilitate, mobilitate și probleme de mediu pentru reducerea poluării. Sunt fonduri europene accesate pentru 25 de troleibuze și 10 autobuze hibrid care sunt în planul de achiziții. Am semnat contractul de finanțare cu ADR Centru în valoare de peste 19 milioane de euro și lansăm procedura de licitație pentru achiziție acestor mijloace de transport care vor fi introduse pe liniile stabilite pentru transportul public. Este o componentă pentru fluidizarea traficului, reducerea poluării, sunt mijloace ce transport în comun nepoluante”, a spus Scripcaru.

Acesta a subliniat că proiecul de mobilitate de la nivelul municipiului Brașov mai include benzi dedicate pentru transportul în comun, dar și piste de bicicliști, aflate în procedură de semnare a contractelor pe fonduri europene.

„Noi am accesat de la Fondul de Mediu 132 de milioane de lei pentru achiziția de autobuze electrice și hibrid și troleibuze care sunt în producție în Polonia și Cehia și care vor intra în trafic în Brașov din luna aprilie. Într-un an de zile, noi vom avea în orașul Brașov 133 de mijloace de transport – troleibuze, autobuze electrice și hibrid, necesarul va fi rezolvat în proporție de sută la sută”, a menționat primarul Brașovului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.