Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contract pentru 10 noi tramvaie fabricate în România, semnat de Primăria Galaţi - Investiţie de aproape 100 de milioane de lei, 15 milioane fiind TVA

tramvaie galbene timisoara

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a semnat, luni, contractul pentru achiziţia a 10 tramvaie noi, ce vor fi fabricate în România, în cadrul unui roiect în valoare de 100 de milioane de lei, potrivit news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Primăria Galaţi, este vorba despre tramvaie similare celor 8 aflate deja în circulaţie la Galaţi, model ”Autentic”.

”Continuăm acţiunile pentru un transport modern şi prietenos cu mediul. Acum vorbim de alte 10 tramvaie noi, cu toate dotările moderne, care vor ajunge la Galaţi. Am spus din prima clipă stop achiziţiei de autobuze second-hand şi am reuşit să aducem în ultimii ani 105 mijloace noi şi moderne. Şi nu ne oprim aici. Pentru că, în total, avem prinse în cadrul proiectelor noastre prin PNRR nu mai puţin de 62 de mijloace de transport noi şi nepoluante pentru gălăţeni”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Potrivit datelor transmise de primărie, noile tramvaie cu un design modern au lungimea de 18 metri şi 3 uşi, precum şi o capacitate de 100 pasageri, dintre care minim 30 pe scaune. Mijloacele de transport vor avea toate dotările moderne: podea joasă cu rampă pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, aer condiţionat, instalaţie audio-video etc.

Tramvaiele vor fi alimentate de la o reţea de contact de 600 Vcc, acţionate în curent alternativ cu electronică de putere şi comanda cu microprocesor, cu viteză maxima de circulaţie de 70 km/oră, reglabilă, limitată electronic la 50 km/oră şi cu recuperare de energie la frânare.

Tramvaiele respectă toate normele de transport urban de călători, pe şine, valabile în România şi Uniunea Europeană.

Contractul a fost semnat cu ASTRA VAGOANE CALATORI SA Arad. Valoarea contractului este de 79.990.000,00 lei la care se adaugă 15.198.100,00 lei TVA. Termenul de furnizare a tramvaielor este de 19 luni de la semnarea contractului, dar primele tramvaie din acest lot ar putea sosi mai devreme.

Potrivit oficialilor municipalităţii, Primăria Galaţi a atras în total fonduri prin PNRR pentru 62 de mijloace de transport noi şi nepoluante, autobuze, tramvaie şi microbuze, care urmează să ajungă la Galaţi în perioada următoare.

Municipiul Galaţi a achiziţionat în ultimii ani 105 mijloace noi de transport. Este vorba despre primele 20 de autobuze hibrid, primele 8 tramvaie noi din ultimii 30 de ani, 17 troleibuze, 40 de autobuze şi 20 de minibuze Euro 6.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.