Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contractul confidențial cu Romprest, publicat de Primăria Sectorului 1 / DOCUMENTE

protv.ro
contract

Primăria Sectorului 1 a postat, vineri, contractul cu Romprest Service SA şi toate actele adiţionale la acesta. Contractul a fost încheiat pe o perioadă de 25 de ani şi a suferit modificări de-a lungul timpului, fiind încheiate 11 acte adiţionale. În cuprinsul contractului se prevede confidențialitatea acestuia și se interzice părților semnate să divulge informații „cu exceptia situatiilor in care sunt obligate de lege sa faca acest lucru”, nerespectarea regulilor obligând vinovatul la plata unor despagubiri celeilalte parti pentru orice prejudicii materiale si/sau morale cauzate.

  • „Pentru că nu avem nimic de ascuns, am dispus transparentizarea totală a relaţiei contractuale dintre Primăria Sectorului 1 şi compania Romprest. Fostele administraţii au ţinut la secret multe dintre prevederile acestui contract, în special actele adiţionale. Până în prezent, nimeni nu a ştiut exact cât plătea Primăria pentru serviciile de salubrizare şi cum s-a ajuns ca Sectorul 1 să plătească cel mai mare tarif din România pentru acest serviciu. Începând de astăzi, aceste informaţii sunt 'la liber' pentru oricine", a declarat primarul Clotilde Armand.

"Tarifele stabilite în momentul încheierii contractului - anul 2008 - pentru serviciile de salubrizare au suferit modificări semnificative pe parcursul anilor. Prima creştere a tarifelor a fost aprobată în anul 2012, prin Actul adiţional nr. 7, când acestea au fost indexate cu indicele preţurilor de consum pe ramura apă, canal, salubritate, respectiv cu coeficientul de 0.515 cu data de referinţă luna iulie a anului 2011, adică trei ani de la data încheierii contractului. Preţurile au mai fost modificate de încă două ori, în anii 2014 şi 2019. Astfel, prin Actul adiţional nr. 8, au fost actualizate tarifele începând cu luna octombrie 2014 cu indicele preţurilor de consum pe ramura apă, canal, salubritate, iar prin Actul adiţional nr. 11 au fost introduse tarife noi", menţionează Primăria Sectorului 1.

Un alt aspect care a făcut obiectul actelor adiţionale îl constituie modificarea suprafeţelor în care compania Romprest Service trebuie să asigure serviciile de salubrizare.

Contractul inițial

Act adițional 1

Act aditional 2

Act aditional 3

Act aditional 4

Act aditional 5

Act aditional 6

Act aditional 7

Act aditional 8

Act aditional 9

Act aditional 10

Act aditional 11 .

 

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.