Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contraofensiva ucraineană avansează la Bakhmut: 'Federația Rusă a pierdut complet inițiativa, avansul forțelor armate ale Ucrainei este dificil'

ucraina armata

Forțele armate rusești au pierdut complet inițiativa în direcția Bakhmut, deși au încă suficiente mijloace de distrugere a incendiilor, transmite Vladimir Nazarenko, un luptător al batalionului Svoboda al Gărzii Naționale ucrainene, relatează Unian. Înaintarea Forțelor de Apărare ucrainene în acest sector al frontului este extrem de dificilă, a mai recunoscut acesta.

"Inamicul a pierdut complet inițiativa. Din păcate, inamicul continuă să încerce să lovească, să facă încercări de a avansa în anumite zone, dar, în general, inițiativa forțelor de apărare în multe, multe direcții", a spus el.

Nazarenko a menționat că armata ucraineană face totul pentru a se asigura că „ocupanții fie se retrag, fie nu au timp să aducă rezerve pentru a recupera pierderile din pozițiile avansate.” "Dar, din păcate, avansul forțelor de apărare ucrainene este destul de dificil. Fiecare metru, fiecare aterizare este dată cu mare efort, dar asta înseamnă că avantajul aparține forțelor de apărare", a rezumat luptătorul.

Context

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, forțele ucrainene au continuat operațiunile de contraofensivă în cel puțin trei zone ale frontului în ziua precedentă, iar începând cu 12 iunie au avut succese teritoriale.

Cu toate acestea, experții și armata occidentală insistă că până în prezent nu vorbim despre operațiuni ofensive ample - forțele armate ale Ucrainei "sondează" apărarea inamicului pentru "puncte slabe", deși există deja primele rapoarte privind eliberarea așezărilor din regiunile Donețk și Zaporoje.

Potrivit șefului centrului de informații al Forțelor de Apărare estoniene, colonelul Margo Grosberg, principala lovitură în contraofensivă nu a fost încă dată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.