Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contraofensiva ucraineană induce panică la Moscova: Şoigu cere accelerarea livrării de echipamente militare

telegraph.md
Serghei Șoigu

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a cerut reducerea timpului de livrare a echipamentelor militare către forţele care luptă în Ucraina, în faţa ofensivei ucrainene pe linia frontului, transmite EFE, potrivit Agerpres.

"Inamicul a încercat să atace astăzi. În doar două ore, băieţii noştri au distrus dimineaţă 30 de tancuri şi 10 vehicule de luptă de infanterie. Prin urmare, este nevoie de acest echipament. Să ne grăbim!", a subliniat generalul rus în timpul unei vizite la trupele din districtul militar vestic, a precizat departamentul său într-un comunicat.

Rusia insistă că Ucraina şi-a lansat deja contraofensiva în regiunile Doneţk şi Zaporojie, deşi Kievul a arătat cu o zi înainte că aceasta nu a început încă.

În timpul vizitei sale în districtul militar de vest, Şoigu a verificat pregătirea vehiculelor blindate şi a armelor pentru a fi trimise pe linia frontului, precum şi întreţinerea acestora.

"Ministrul a cerut ca timpul de primire a echipamentelor de la întreprinderi (din industria militară rusă) să fie scurtat şi ca acestea să fie pregătite cât mai curând posibil pentru a fi expediate către unităţile forţelor armate', a precizat Ministerul Apărării.

Şoigu a atras, de asemenea, atenţia conducerii Direcţiei principale a blindatelor din cadrul Ministerului Apărării asupra instalării de protecţie suplimentară pe tancuri înainte ca acestea să fie trimise pe front.

Totodată, ministrul apărării a acordat o atenţie deosebită "livrării la timp a muniţiilor şi rachetelor" către unităţile ruseşti, precum şi coordonării de luptă în instruirea forţelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.